Tijana Dapčević

Published on March 28th, 2014 | by admin

0

Tijana Dapčević – Таму кај што припаѓам (Eurosong 2014)

Advertisement:

Ти беше сонце што ме смирува,
нежен ветер што ме милува ..
Виножито што ме насмевнува,
леден дожд што ме расплакува ..

Води ме,
таму кај спомените,
само таму води ме,
сакам таму кај што почна сè …

Врати ме назад во времето,
таму ме носи срцето …
Врати ме назад да живеам
таму кај што припаѓам …

Сонцето веќе не ме смирува,
душата ништо не ја радува ..
Само минатото ме лекува
кога јас во тебе силно верував ..

Води ме,
таму кај спомените,
само таму води ме,
сакам таму кај што почна сè …

Врати ме назад во времето,
таму ме носи срцето …
Врати ме назад да живеам
таму кај што припаѓам …

Јас сега кревам раце кон месечината
и барам надеж, барам сон, барам светлина ..
И во сè јас барам, барам, барам, барам љубов,
барам љубов за нас ..

Води ме, сакам таму,
води ме кај што почна сè ..

Врати ме назад во времето,
таму ме носи срцето …

Врати ме назад во времето,
таму ме носи срцето …
Врати ме назад да живеам
таму кај што припаѓам …


Advertisement:Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Back to Top ↑